Sisällysluettelo

Surfsharkin tietosuojakäytäntö

Koska tietosuojakäytäntömme on yli 5 000 sanan pituinen, ajattelimme, että arvostat ehkä lyhyttä ja helposti luettavaa erittelyä. Nämä korostetut osat ovat juuri sitä varten! Huomaa: kehystetyt selitykset eivät ole laillisesti sitovia ja niiden tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään lakikieltä.

Tässä tietosuojakäytännössä selitetään, miten Surfshark B.V., osoite: Kabelweg 57, 1014BA Amsterdam, Alankomaat, käsittelee henkilötietojasi, kun käytät palvelujamme tai olet vuorovaikutuksessa sivustomme kanssa. Tietosuojakäytäntö pysyy voimassa siihen asti, kunnes uusi käytäntö korvaa sen. Voimme päivittää tätä käytäntöä oman harkintamme mukaisesti, joten tarkista tämä sivu säännöllisesti, koska ehdot voivat muuttua ajoittain. Tämän käytännön uusimpaan versioon viitataan sivun alareunassa olevalla "päivitetty viimeksi" -päivämäärällä. Jatkamalla sivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt käytännön nykyisen version ja ymmärrät käytännön ehdot.

1. Mitä tietoja kerätään ja miksi?

Päätoimipaikkamme on Alankomaissa ja sovellamme palveluihimme ei lokeja -käytäntöä. Emme kerää mitään tietoja, joiden perusteella voisimme saada selville, mitä teet verkossa.

Surfshark kunnioittaa yksityisyyttäsi, ja olemmekin sitoutuneet siihen, ettemme käsittele mitään käyttäjiemme verkkotoimintaan liittyviä tietoja. Surfsharkin päätoimipaikka sijaitsee lainkäyttöalueella, joka ei vaadi tietojen tallentamista tai raportointia. Emme kerää mitään tietoja siitä, mitä teet verkossa (IP-osoitteet, joissa vierailet, selaushistoria, istuntotiedot, käytetty kaistanleveys, yhteysaikaleimat, verkkoliikenne ja kaikki muut vastaavat tiedot).

Palvelimemme tallentavat tiedon tiettyyn VPN-palvelimeen muodostamastasi yhteydestä (käyttäjätunnus ja/tai IP-osoite ja yhteysaikaleimat), MUTTA nämä tiedot poistetaan automaattisesti 15 minuutin kuluessa istuntosi päättymisestä. Voit myös olla varma siitä, ettei mitään tietoja tallenneta vierailemiisi sivustoihin liittyen.

  • Kun vierailet sivustollamme tai liikut sovelluksessamme (viitataan yhteisesti nimellä "sivusto"), keräämme ja käytämme joitakin tietoja sivustomme suorituskyvyn parantamiseksi. Sivustollamme keräämämme tiedot saattavat sisältää isännän tai vastaavan palveluntarjoajan (kuten Google Analytics) toimittamia anonyymeja "liikennetietoja", joiden perusteella ei voida tunnistaa sinua yksilöllisesti. Nämä tiedot ovat tilastollisia ja sisältävät tietoja siitä, millä Surfsharkin sivuston sivuilla vierailijat käyvät ja miten kauan he pysyvät tietyllä sivulla. Ne antavat myös tietoja siitä, mitä selainta, verkkoa tai laitetta käytetään sivustollamme vierailemiseen. Jos haluat lisätietoja Google Analyticsista ja siitä, miten voit peruuttaa tietojen keräämisen, siirry osoitteeseen https://chrome.google.com/webstore/detail/google-analytics-opt-out/fllaojicojecljbmefodhfapmkghcbnh?hl=en. Kun vierailet sivustollamme, voimme myös säilyttää laitteesi IP-osoitteen ja yksilöllisen tunnistimen. Tämä auttaa meitä tunnistamaan palvelinongelmia, hallitsemaan sivustoamme tai näyttämään mieltymystesi mukaista sisältöä. Tällaisen prosessoinnin oikeusperusta on oikeutettu etumme analysoida ja parantaa sivustomme suorituskykyä ja käyttäjäkokemusta. Tämä ei tarkoita, että seuraamme verkkotoimintaasi, kun käytät palvelujamme.

Kun käytät palvelujamme, keräämme ja käytämme tietoja seuraavia tarkoituksia varten:

  • Palvelujemme tarjoamiseksi.

Käsittelemme rajoitettuja, palvelujemme käyttöön liittyviä tietoja (rekisteröintitiedot: sähköpostiosoite, tilin rekisteröintipäivämäärä, tilaustiedot, salattu salasana; kun käytät Smart DNS -ominaisuuttamme – IP-osoitteesi; kun käytät Search-työkaluamme – suoritettujen hakujen yhteismäärä).

Virustorjuntapalvelumme (saatavilla nykyisin Windowsin, macOS:in ja Androidin käyttäjille) toimittamiseksi keräämme myös tietoja laitteistasi, joilla käytät virustorjuntapalvelua. Näitä tietoja tarvitaan varmistamaan rajoituksen noudattaminen koskien niiden laitteiden määrää, joilla yksi asiakas voi käyttää virustorjuntapalvelua palveluehtojemme mukaisesti. Jos valitset verkkokameran suojausominaisuuden, emme voi käyttää verkkokameraasi, mikrofoniasi tai laitteellasi olevia sovelluksia tai tiedostoja. Säilytämme yhä tilastotietoja tämän ominaisuuden käytöstä, mukaan lukien niiden kertojen määrä, jolloin sait kamerasi tai mikrofonisi käyttöpyynnön, mitä asetuksia valitsit, otitko ominaisuuden käyttöön vai poistitko sen käytöstä ja miten monta sovellusta olet lisännyt poissuljettujen luetteloon. Tarjotaksemme tilastotietoa havaituista haittaohjelmista käsittelemme haittaohjelman nimen ja tyypin, maan, käyttöjärjestelmän ja käyttäjätunnuksen; nämä tiedot merkitään anonyymeiksi yhden vuoden jälkeen.

Jos käytät Alert-palvelua, voit antaa sähköpostiosoitteet, joita haluat seurata tietomurtojen varalta. Tässä tapauksessa säilytämme nämä tiedot. Voit myös antaa henkilötunnuksesi (tai sosiaaliturvatunnuksesi) ja/tai luottokortin numeron niihin liittyvien tietomurtojen seuraamiseksi, Jos valitset sähköpostiosoitteesi seuraamisen, annat meille luvan hakea tähän sähköpostiosoitteeseen liittyviä lisätietoja (käyttäjänimet, salasanat, koko nimet, maa, fyysinen osoite tai IP-osoitteet) tunnetuissa tietomurroissa. Jos niitä löydetään, ilmoitamme niistä sinulle alustalla. Emme hae tällaisia lisätietoja, jos valitset luottokorttisi tai sosiaaliturvatunnuksesi seuraamisen. Mitä tulee näihin tietoihin, säilytämme ne salatussa muodossa, emmekä edes me voi käyttää tai tarkastella niitä.

Jos sinulla on käytössä käyttäjäkohtainen IP-osoite, käsittelemme sähköpostiosoitteesi. Sen vuoksi tietyt verkkotoimintosi voidaan yhdistää tilitietoihisi, jos et valitse anonyymia käyttäjäkohtaista IP-vaihtoehtoa käyttäjäkohtaisen IP:n asennusprosessin jälkeen. Anonyymi käyttäjäkohtainen IP-vaihtoehto poistaa kaikki tiedot, jotka meillä on tietokannassamme käyttäjäkohtaisesta IP-osoitteestasi.

Jos käytät Alternative Email -palvelua, käsittelemme sähköpostiosoitteesi, peitesähköpostiosoitteesi ja sen kuvauksen. Käsittelemme myös sähköpostin sisällön vain teknisistä syistä (esim. sen lähettämiseksi eteenpäin), sähköpostin edelleenlähetyksen tilan, käyttäjän profiilitiedot ja sähköpostiin liittyvät metatiedot. Jotta voit käyttää tätä palvelua, sinun on vahvistettava sähköpostiosoitteesi, johon sähköpostit lähetetään eteenpäin. Sähköpostit, jotka saat Alternative ID:n kautta yhdessä lähettäjän ja vastaanottajan sähköpostipalvelimen IP-osoitteen kanssa, lähettäjän sähköpostiosoite ja aikaleimat poistetaan heti, kun ne on lähetetty eteenpäin sähköpostiosoitteeseesi. Käytämme luotettavaa sähköpostipalveluntarjoajaa tämän palvelun tuottamiseksi. Jos käytät Alternative Number -palvelua, käsittelemme puhelinnumeron, jonka Surfshark on määrittänyt sinulle, sekä puhelu- ja tekstiviestilokisi ja sisältösi. Käytämme luotettavaa VoIP-palveluntarjoajaa tämän palvelun tuottamiseksi. Kunnioitamme yksityisyyttäsi emmekä käytä yksityistä sisältöäsi.

Oikeusperusta tietojen käsittelylle on sellaisen sopimuksen täytäntöönpano, jonka osapuoli olet. Huomaa, että näitä tietoja tarvitaan sopimuksen tekemiseksi, ja jos et anna näitä tietoja (tai jos emme voi säilyttää näitä tietoja), emme pysty tarjoamaan sinulle palvelujamme.

  • Palvelujemme ja käyttäjäkokemuksen (kun käytät palvelujamme) suorituskyvyn analysointi ja parantaminen.

Jotta voimme säilyttää palvelujemme erinomaisen laadun ja tarjota sinulle tehokasta tukea, keräämme diagnostiikkatietoja sekä seuraamme sovellustemme ja laajennustemme kaatumisraportteja. Keräämämme tiedot sisältävät koottuja suorituskykytietoja, tietoa palvelujemme käytön tiheydestä ja epäonnistuneista yhteydenmuodostamisyrityksistä sekä muita samantapaisia tietoja. Huomaa, että nämä diagnostiikkatiedot eivät sisällä yksilöllisesti tunnistettavia tietoja. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia sovellustemme käytön aikana, voimme tarvita laitteesi tietoja näiden ongelmien ratkaisemiseksi. Voimme käyttää näitä tietoja vain, jos annat siihen erillisen suostumuksen.

Kun annat meille tähän luvan sovelluksessamme olevan ponnahdusikkunan kautta, keräämme sijaintitietojasi eli vain Wi-Fi:n nimen (Service Set Identifier), joka on tallennettu laitteeseesi automaattisen yhdistämisen käyttöönottamiseksi ja joka ulottuu "Luotetut Wi-Fi-verkot" -vaihtoehtoon. Tämän ominaisuuden ansiosta sovelluksemme voi automaattisesti yhdistää palvelimeen ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä. Vakuutamme kuitenkin, ettemme jaa näitä tietoja kolmansille osapuolille. Itse asiassa emme itse tallenna näitä tietoja vaan ne tallennetaan vain laitteeseesi.

Jos käsittelemme henkilötietojasi, oikeusperusta tällaiselle käsittelylle on oikeutettu etumme analysoida ja parantaa sivustomme/palvelujemme suorituskykyä ja käyttäjäkokemusta.

  • Palvelujemme tarjoaminen.

Saatamme ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse tätä tarkoitusta varten, mutta rohkaisemme sinua myös ottamaan meihin yhteyttä verkosta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta tarpeitasi parhaiten vastaavan VPN-tarjouksen saamiseksi. Jotta pystyisimme käsittelemään pyyntösi tehokkaasti, saatamme pyytää sinua antamaan joitakin tietoja itsestäsi. Käytämme myös annettuja tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä koskien mahdollisia tulevia tarjouksia, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

Jos et halua saada meiltä sähköpostiviestejä, voit peruuttaa sähköpostiviestien vastaanoton tai tilauksen osoitteessa support@surfshark.com tai napsauttaa kohdasta "peruuta tilaus" minkä tahansa viestimme alaosassa. Jos sinulla on useita sähköpostiosoitteita, sinun on peruutettava tilaus kullekin sähköpostiosoitteelle, jotta sinut poistetaan aktiivisesta tietokannastamme.

Oikeusperusta henkilökohtaisten tietojen käsittelylle on suostumuksesi, suhteesi Surfsharkiin tai oikeutettu etumme harjoittaa markkinointitoimia.

  • Viestintä käyttäjien kanssa ja asiakastuki.

Käytämme käyttäjän sähköpostiosoitetta seuraaviin: i) lähettääksemme palvelujemme käyttöön liittyviä tärkeitä päivityksiä ja ilmoituksia, sekä ii) vastataksemme käyttäjän pyyntöihin tai tiedusteluihin. Käyttäjän sähköpostiosoitteen lisäksi käsittelemme kyselyysi liittyviä tietoja ja muita tietoja, joita annat keskustelun aikana.

Kun käyttäjä ottaa meihin yhteyttä reaaliaikaisen chat-keskustelun kautta sivustollamme, pystymme näkemään käyttäjän IP-osoitteen. Tätä tietoa tarvitaan sen määrittämiseksi, onko käyttäjä yhdistänyt palvelimiimme, jotta voimme auttaa aiheeseen liittyvien ongelmien ratkaisemisessa.

Henkilötietojen käsittelemisen laillinen perusta on käyttäjän kanssa tehty sopimus (palvelujamme koskevan tärkeän viestinnän tapauksessa) tai antamasi suostumus (tapauksessa, jossa lähetät tiedustelun asiakastuellemme).

  • Vuorovaikutukseen kanssasi sosiaalisen median kautta.

Kun viestit kanssamme sosiaalisen median kautta, käsittelemme sosiaalisen median profiilitietoja, kyselytietoja, postaustietoja ja muita tietoja, joita meille tarjoat.

Oikeusperusta henkilötietojesi käsittelylle on suostumuksesi.

  • Mainostaminen.

Saatamme saada tiettyjä tietoja sinusta (evästeen tunnus, mobiililaitteen tunnus, mainosten tunnukset; jos käytät Trust DNS -sovelluksiamme – sovelluksen sisäiset tapahtumat, kuten tiedot siitä, mitä selainta, verkkoa tai laitetta käytetään Trust DNS:n käyttämiseen) tietyiltä mainostajilta tai mainoskumppaneilta analyyttisiä ja mainontatarkoituksia varten. Mainoskumppanimme auttavat meitä kohdistamaan myyntiä sekä tarjoamaan sinulle osuvampia mainoksia ja tarjousviestejä, jotka voivat sisältää kiinnostukseen ja tiliin perustuvaa mainontaa.

Oikeusperusta henkilötietojen käsittelemiseksi on oikeutettu etumme tarjota sinulle osuvia mainoksia ja markkinointiviestejä sekä kohdistamaan myyntiä.

  • Kirjanpito, maksut, lakisääteiset vaatimukset ja oikeudelliset prosessit.

Yritykseemme sovelletaan kirjanpito- ja verovaatimuksia sekä muita lakisääteisiä vaatimuksia. Yrityksemme on ehkä suojeltava laillisia etujaan ja oikeuksiaan. Näissä tapauksissa meidän on ehkä kerättävä ja tallennettava rajoitettu määrä tiettyjä tietoja: sähköpostiosoite, tilaustiedot, maksuihin liittyvät tiedot, lailliset asiakirjat.

Mitä tulee maksuihin liittyviin tietoihin, maksunkäsittelyn kumppanimme keräävät tarvittavat tavalliset tiedot maksunkäsittelyä ja/tai hyvityspyyntöjä varten (tapahtuman päivämäärä, maksajan IP-osoite, luottokortin numero, luottokortin haltijan koko nimi, joillain lainkäyttöalueilla myös henkilötunnus, passin tai henkilökortin numero ja/tai kotipaikan osoite). Käsittelemme vain hyvin pienen osan näistä maksuihin liittyvistä tiedoista (osa luottokortin numerosta, maksajan IP-osoite, maksun summa, valuutta, maksun päivämäärä ja kortin vanhentumispäivämäärä) ratkaistaksemme maksuja koskevia ongelmia (kuten petostentorjuntatapaukset). Keräämme myös tietoja asuinmaastasi (ja osavaltiostasi), koska näitä tietoja tarvitaan sovellettavan ALV-/myyntiveron laskemiseen. Voimme säilyttää tietosi, joita käytetään toimitetuista palveluista kirjoitettavan laskun luomiseen ja lähettämiseen, jos näin valitset. Jos valitset open banking -tavan palvelujemme maksamiseksi, keräämme suku- ja etunimesi sekä pankkitietosi.

Oikeusperusta henkilötietojen käsittelylle on laillinen velvoite, joka meidän on täytettävä (jos meidän on kerättävä tietojasi lakisääteisesti) ja oikeutettu etumme puolustaa oikeuksiamme ja etujamme (jos olemassa on sinua koskevia mahdollisia muita oikeusprosesseja).

2. Miten kauan säilytämme henkilötietojasi?

Tietojen säilytys

Muista, että yksi tärkeimmistä periaatteistamme on Ei lokeja -käytäntö (katso lisätietoja palveluehdoistamme). Keräämme sinusta siksi mahdollisimman vähän tietoja – vain ne, joita tarvitaan palvelujemme toimittamiseksi.

Sovellamme erilaisia säilytysaikoja sen mukaan, mihin tarkoitukseen henkilötietojasi käsitellään, siten kuin tämän käytännön lausekkeessa 1 on eritelty:

  • Henkilötietoja, joita tarvitaan palvelujemme tarjoamiseksi, käsitellään niin kauan kuin käytät Surfsharkia, ja vähintään 2 vuoden ajan sen jälkeen, kun olet lopettanut palvelumme käytön.
  • Henkilötietoja, joita tarvitaan Smart DNS -palvelujemme tarjoamiseksi (eli IP-osoitteesi), käsitellään niin kauan kuin käytät palvelujamme.
  • Henkilötietoja, joita tarvitaan Trust DNS -palvelumme tarjoamiseksi, käsitellään niin kauan kuin käytät Trust DNS -palvelua.
  • Henkilötiedot, joita tarvitaan Alternative Number -palvelumme toimittamiseksi, käsitellään niin kauan kuin käytät Alternative Number -palvelua ja 2 vuotta kyseisen palvelun päättymisen jälkeen.
  • Henkilötietoja, joita tarvitaan sivustomme/palvelujemme suorituskyvyn sekä käyttäjäkokemuksen analysointiin ja parantamiseen, käsitellään tilisi poistamiseen asti.
  • Henkilötietoja, joita tarvitaan palvelujemme tarjoamiseen sinulle, käsitellään niin kauan kuin käytät palvelujamme tai olet antanut meille suostumuksen ja 2 vuotta sen jälkeen.
  • Henkilötietoja, joita tarvitaan viestintään käyttäjien kanssa ja asiakastuen tarjoamiseen, käsitellään korkeintaan kahden vuoden ajan viimeisestä viestinvaihdosta lukien laitetietoja lukuun ottamatta (kerätään suostumuksellasi laitetta koskevien ongelmien ratkaisemiseksi). Säilytämme laitetietoja korkeintaan seitsemän päivän ajan.
  • Henkilötietoja, joita tarvitaan viestintään kanssasi sosiaalisessa mediassa, käsitellään niin kauan kuin olet rekisteröitynyt tiettyyn sosiaalisen median verkostoon.
  • Henkilötietoja, joita tarvitaan mainostarkoituksiin internetissä, käsitellään 30 päivän ajan, ellei toisin mainita "Evästeet ja jäljitteet" -osiossa.

Kun käytät Surfshark Alertia, emme tallenna seurattuja tietoja (tai mitään niihin liittyviä lisätietoja) alustallamme, ellet halua tallentaa niitä johdonmukaista seurantaa varten.

Pyynnöstäsi poistamme lausekkeessa 1 määritetyt henkilötietosi, ellei meidän tarvitse lakisääteisesti säilyttää tiettyjä henkilötietoja, esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

  • Jos tiliisi liittyy ratkaisematon ongelma, kuten tilin maksamaton luotto tai ratkaisematon vaade tai riita, säilytämme tarvittavat henkilötiedot, kunnes ongelma on ratkaistu;
  • Silloin, kun lakiin, verotukseen, auditointiin ja kirjanpitoon liittyvien velvoitteidemme vuoksi meitä vaaditaan säilyttämään sinua koskevia henkilötietoja. Säilytämme vain tarvittavat henkilötiedot sovellettavan lain vaatiman ajanjakson ajan; ja/tai
  • Tarvittaessa oikeutettuja liiketoimintaetujamme varten, kuten petosten ehkäisy tai käyttäjiemme tietoturvan ylläpitäminen.

3. Miten sivustomme toimii vuorovaikutuksessa kolmannen osapuolen palvelujen ja sisällön kanssa?

Tiedonsiirrot

Lausekkeen 1 tietosi voivat hieman matkustaa ympäri maailman, mutta varmistamme aina, että ne pysyvät suojassa.

Kuten lausekkeessa 1 on määritetty, tietojasi voidaan säilyttää ja käsitellä missä tahansa maassa, jossa meillä on toimitiloja tai jossa käytämme palveluntarjoajia. Huomaa, että käytämme Euroopan komission hyväksymiä standardinmukaisia sopimuslausekkeita (pääset niihin täältä) henkilötietojesi siirtämiseksi Euroopan talousalueelta muihin maihin. Siirrämme henkilötietojasi myös maihin, jotka Euroopan komission mukaan takaavat riittävän tietoturvatason (pääset maaluetteloon tästä).

Tietojen vastaanottajat

Palvelujemme ylläpito ja suorittaminen vie paljon resursseja. Tarvitsemme kolmannen osapuolen työkaluja ja palveluja sellaisiin asioihin kuin markkinointi, maksut, reaaliaikainen chat-keskustelu jne. Koska emme omista näitä toimintoja, kehotamme lukemaan kolmansien osapuolten ehdot ja käytännöt niiden sivustoilta.

Surfshark jakaa henkilötietoja tietojen vastaanottajien kanssa vain tapauksissa, joissa tämä on tarpeen lausekkeessa 1 kuvatun mukaisesti ja joissa se on sallittua sovellettavien lakien mukaisesti. Emme myy tietojasi tai käy niillä kauppaa kenenkään kanssa.

Paljastamme henkilötietoja lainvalvontaviranomaisille tai toimivaltaisen lainkäyttöalueen tuomioistuimille vain, kun meitä pyydetään tekemään näin ja kun meillä on siihen lakisääteinen velvoite (Warrant Canary -sivullamme näkyy, jos meitä on joskus pyydetty tekemään näin).

Tietojen vastaanottaja tai tietojen vastaanottajan luokkaHenkilötietojen siirron tarkoitusVastaanottajan maa
Markkinointipalvelujen tarjoajat, kuten Iterable, Firebase Analytics (Google), Taboola ja Appsflyerkäytämme niitä hallitsemaan yhteyshenkilöitämme ja automatisoimaan markkinointiammeYhdysvallat, Ruotsi, Irlanti, Yhdistyneet kuningaskunnat
Kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajat, kuten Stripe, Checkout, Coingate ja vastaavatauttavat meitä käsittelemään maksuja yhdessä omien valtuutettujen maksunkäsittely-yritystemme kanssaYhdysvallat, Irlanti, Brittiläiset Neitsytsaaret
Tallennuksen ja infrastruktuurin palveluntarjoajat, kuten BigQuery (Google) ja Stitch (Talend)auttavat meitä tarjoamaan kohdennettua mainontaa sivuston vierailijoilleYhdysvallat
Reaaliaikaisen chat-keskustelun ja tukipalvelun tarjoajat, kuten Zendeskkäytämme niitä tarjoamaan reaaliaikaista chat-keskusteluteknologiaa ja tukea käyttäjillemmeYhdysvallat
Tietoturvan palveluntarjoajat, kuten Cloudflarepyrimme tarjoamaan niiden avulla paremman tietoturvan ja suorituskyvynYhdysvallat
Palveluntarjoajat, jotka auttavat meitä toimittamaan Alternative ID -palvelun, kuten Vonagetoimimme näiden tahojen kanssa Alternative ID -palvelujen (kuten Alternative Number) tarjoamiseksi sinulleYhdysvallat

4. Mitä vaihtoehtoja sinulla on omien tietojesi käyttöä koskien?

Noudatamme GDPR-asetusta ja muita tietosuojalakeja. Voit myös pyytää meitä poistamaan tietoja tai soveltamaan jotain muuta oikeuttasi lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen support@surfshark.com.

Olet ehkä tietoinen, että yleisessä tietosuoja-asetuksessa (GDPR) ja muissa tietosuojalaeissa taataan yksityishenkilöille tiettyjä oikeuksia mitä tulee heidän henkilötietoihinsa. Sovellamme näin ollen avoimuutta lisääviä toimenpiteitä, jotta käyttäjät voivat hyötyä näistä oikeuksistaan. Ellei sovellettavassa laissa aseteta rajoituksia, yksityishenkilöillä on alla kuvatut oikeudet:

  • Voit päästä henkilötietoihisi tai saada niistä kopion ottamalla meihin yhteyttä.
  • Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää henkilötietojesi siirtoa niissä tapauksissa, kun se on teknisesti mahdollista.
  • Voit pyytää virheellisten henkilötietojen korjaamista sekä puutteellisten henkilötietojen täydentämistä, ellei keräämisen ja käytön luonteesta muuta johdu (oikaisuoikeus).
  • Oikeus poistaa henkilötietojasi on määritetty lausekkeessa 1, ellei meillä ole oikeusperustaa tai lakisääteisestä velvollisuutta säilyttää tiettyjä henkilötietoja.
  • Jos olemme keränneet ja käsitelleet henkilötietojasi suostumuksellasi, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Suostumuksesi peruuttaminen ei vaikuta sellaisen käsittelyn lainmukaisuuteen, jonka suoritimme ennen peruuttamista, eikä myöskään henkilötietojesi käsittelyyn muiden laillisten käsittelyperusteiden kuin suostumuksen nojalla.
  • Sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle.

Jos haluat käyttää jotakin edellä mainituista oikeuksista, ota meihin yhteyttä osoitteessa support@surfshark.com.

5. Käytämmekö automatisoitua yksilöllistä päätöksentekoa, muun muassa profilointia?

Emme.

Automatisoidussa päätöksentekoprosessissa päätös tehdään automaattisin keinoin ilman ihmisen väliintuloa. Profilointi analysoi henkilön persoonallisuutta, käytöstä, kiinnostuksenkohteita ja tottumuksia, joiden avulla tehdään henkilöä koskevia ennusteita tai päätöksiä. Vakuutamme, ettemme tee päätöksiä, joista voi koitua sinulle oikeudellisia vaikutuksia, yksinomaan automatisoidun prosessoinnin, mukaan lukien profiloinnin, perusteella.

6. Evästeet ja jäljitteet

Useimmat internet-sivustot käyttävät evästeitä, koska ne ovat varsin käteviä. Voit halutessasi hylätä evästeet, mutta tällöin jotkut asiat eivät ehkä toimi täysin tai yhtä hyvin kuin niiden pitäisi. Käytämme myös jäljitteitä, mutta jos hylkäät evästeet, myöskään jäljitteet eivät toimi.

Eväste on pieni tietomerkkijono, joka siirretään tietokoneeseesi tunnistamistarkoitusta varten. Evästeitä voidaan käyttää seuraamaan toimintaasi sivustolla. Nämä tiedot auttavat sivustoja ymmärtämään mieltymyksiäsi ja parantamaan kokemustasi sivustolla. Voit poistaa kaikki evästeet käytöstä, jos niin haluat. Voit myös antaa tietokoneesi varoittaa sinua aina, kun evästeitä käytetään. Saatavilla on myös ohjelmistotuotteita, jotka voivat hallita evästeitä puolestasi. Huomaa kuitenkin, että jos päätät hylätä evästeet, tämä valinta voi rajoittaa sivuston toimintoja ja saatat menettää pääsyn joihinkin sen ominaisuuksiin.

Jäljite on näkymätön pikselinkokoinen graafinen kuva verkkosivulla, verkkopohjaisessa asiakirjassa tai sähköpostiviestissä. Se auttaa meitä tekemään erilaisia asioita, kuten näkemään jäljitteen sisältävän sivun URL-osoitteen sekä kellonajan, jolloin kyseistä sivustoa, asiakirjaa tai sähköpostiviestiä tarkastellaan. Verkkojäljitteen avulla voidaan vahvistaa sähköpostiviestien, myös ystäville ja perheenjäsenille välitettyjen viestien, vastaanotto ja vastaukset. Verkkojäljite auttaa myös tarjoamaan yksilöllisemmän verkkokokemuksen.

Jotkut linkit voivat viedä sinut sivustomme ulkopuolelle, emmekä voi hallita niitä. Huomaa, että nämä muut sivustot voivat lähettää käyttäjille omia evästeitään, kerätä tietoja tai pyytää henkilötietoja. Kehotamme sinua lukemaan niiden sivustoilla olevat vastaavat tietosuojaa, yksityisyyttä ja evästeitä koskevat käytännöt. Emme hyväksy mitään vastuuta tai vastuuvelvollisuutta kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä mitä tulee tällaisiin sivustoihin. Käytät kolmannen osapuolen sivustoja täysin omalla vastuullasi.

Käytämme sivustollamme evästeitä alla olevassa taulukossa kuvatun mukaisesti. Huomaa, että voimme ajoittain testata muita analyyttisia evästeitä sivustollamme. Asianomaiset analyyttiset evästeet lisätään alla olevaan taulukkoon heti, kun olemme tehneet lopullisen päätöksen käyttää niitä pysyvästi.

Evästeen nimiEvästeen vanhentuminenAlkuperäTarkoitusEvästeluokka
surfshark-locale29 päivääSurfsharkTallentaa kielen, jonka käyttäjä on valinnut sivustollaVälttämätön (toiminallinen)
surfshark-currency29 päivääSurfsharkTallentaa käyttäjän valitseman valuutan
surfshark-couponIstuntoSurfsharkTallentaa kupongin, jota käytetään oston aikana
surfshark-experiments1 vuosiSurfsharkSäilyttää tietoja käyttäjäkokemuksen testaamista varten
surfshark-exp1 vuosiSurfsharkSäilyttää tietoja käyttäjäkokemuksen testaamista varten
surfshark-skip-upgrade1 kuukausiSurfsharkKäytetään tallentamaan myynnin jälkeisen päivitysominaisuuden tila
surfshark-alert-couponIstuntoSurfsharkKäytetään tallentamaan kuponki, jota käytetään Alert-palvelun oston aikana
_sstk2 tuntiaSurfsharkKäytetään todentamistarkoituksiin
_ssexp2 tuntiaSurfsharkKäytetään todentamistarkoituksiin
_ssrtk2 tuntiaSurfsharkKäytetään todentamistarkoituksiin
sf-la30 päivääSurfsharkAloitussivun seurantaeväste, joka osoittaa viimeisen vierailun lähteen
sf-fi30 päivääSurfsharkAloitussivun seurantaeväste, joka osoittaa viimeisen vierailun lähteen
sf-rf30 päivääSurfsharkSuositusten seurantaeväste
__zlcmidPysyväKolmas osapuoli (Zendesk)Yksilöllisen käyttäjätunnuksen tallentamiseksi (chat-keskustelua varten)
surfshark-cookies-consent6 kuukauttaSurfsharkKäytetään tallentamaan käyttäjän evästeitä koskeva suostumus
_cq_duid3 kuukauttaKolmas osapuoli (Cheq)Käytetään havaitsemaan toimialueistuntoja laitetta kohti
_cq_suidIstuntoKolmas osapuoli (Cheq)Käytetään havaitsemaan selainistunnot toimialuetta ja laitetta kohti
_cq_tuidIstuntoKolmas osapuoli (Cheq)Käytetään havaitsemaan välilehti-istuntoja laitetta kohti
_cq_checkPoistetaan välittömästi lisäämisen jälkeenKolmas osapuoli (Cheq)Käytetään havaitsemaan, tukeeko laite evästeitä
cg_uuid365 päivääKolmas osapuoli (Cheq)Isännöi cheqzone.com. Käytetään havaitsemaan, kun samaa laitetta käytetään erillisessä selainistunnossa. Näin varmistetaan, että kun istunto on määritetty petolliseksi tai vilpilliseksi, laitetta voidaan johdonmukaisesti estää pääsemästä asianomaisen asiakkaan sivustolle.
__cf_bm1 päiväKolmas osapuoli (Cloudflare)Käytetään lukemaan ja suodattamaan pyyntöjä boteista
surfshark-uuid2 vuottaSurfsharkTunnistaa saman käyttäjän käyttäjäkokemustestausta varten
is_euIstuntoKolmas osapuoli (Pinterest)Määrittää, onko käyttäjän sijainti EU:ssa ja sovelletaanko häneen sen vuoksi EU:n tietosuojamääräyksiä.
st-sh13 kuukauttaSurfsharkTarvitaan hakutoiminnon mahdollistamiseksi koko sivustollamme
surfshark-sticky-cta-closedIstuntoSurfsharkTämä eväste tallentaa tietoja sivuston vierailijan toimista mainosponnahdusikkunoissamme
surfshark-cf-uuid30 minSurfsharkTätä evästettä käytetään estämään petoksia
_gat1 minuuttiKolmas osapuoli (Google)Käytetään käyttäjien erottelemiseenAnalytic
collectIstuntoKolmas osapuoli (Google)Käytetään tietojen lähettämiseksi Google Analyticsiin verkkovierailijan laitteeseen ja käyttäytymismalleihin liittyen
_gid1 päiväKolmas osapuoli (Google)Käytetään käyttäjien erottelemiseen
_ga2 vuottaKolmas osapuoli (Google)Käytetään käyttäjien erottelemiseen
pll_language1 vuosiSurfsharkPolylang käyttää tätä evästettä muistamaan käyttäjän valitseman kielen, kun hän palaa takaisin sivustolle
_gat_surfsharkTracker1 minuuttiKolmas osapuoli (Google Tag Manager)Käytetään hidastamaan pyyntöjen tiheyttä
sf-re30 päivääSurfsharkSe seuraa käyttäjien paluuta sivustolle
_gat_UA-116900630-11 minuuttiKolmas osapuoli (Google Tag Manager)Käytetään hidastamaan pyyntöjen tiheyttä
surfshark-aff-stack1 kuukausiSurfsharkAuttaa seuraamaan, mitkä käyttäjät tulevat minkäkin kumppanin ansiostaSidosyhtiö
sf-af30 päivääSurfsharkKumppaniverkoston seurantaeväste
_uetvid16 päivääKolmas osapuoli (Bing)Tallentaa ja seuraa vierailuja sivustoillaMarkkinointi
_uetvid_expPysyväKolmas osapuoli (Bing)Tallentaa ja seuraa vierailuja sivustoilla
pagead/landingIstuntoKolmas osapuoli (Google)Kerää tietoja vierailijan käyttäytymisestä useilta sivustoilta osuvampien mainosten esittämiseksi – tämän ansiosta sivusto voi myös rajoittaa käyttäjälle esitettävän saman mainoksen näyttökertojen määrää.
IDE1 vuosiKolmas osapuoli (Google DoubleClick)Näitä kolmannen osapuolen (DoubleClick) asettamia evästeitä käytetään kohdennettuihin verkkomainoksiin, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Kohdennettuja mainoksia voidaan näyttää sinulle tämän sivuston edellisten vierailujesi perusteella. Verkossa voidaan näyttää sinulle esimerkiksi mainoksia aiheesta, josta olet osoittanut olevasi kiinnostunut selatessasi sivustoamme. Lisäksi nämä evästeet mittaavat käyttäjälle esitettyjen mainosten konversiolukeman.
pagead/1p-conversion/#IstuntoKolmas osapuoli (Google)Seuraa sitä, onko käyttäjä osoittanut olevansa kiinnostunut tietyistä tuotteista tai tapahtumista useilla sivustoilla, sekä havaitsee, miten käyttäjä liikkuu sivustojen välillä. Tätä käytetään mainostoimien mittaamiseen, ja se helpottaa myös suosittelupalkkioiden maksua sivustojen välillä.
test_cookie1 päiväKolmas osapuoli (Google DoubleClick)Näitä kolmannen osapuolen (DoubleClick) asettamia evästeitä käytetään kohdennettuihin verkkomainoksiin, jotka ovat sinulle merkityksellisiä. Kohdennettuja mainoksia voidaan näyttää sinulle tämän sivuston edellisten vierailujesi perusteella. Verkossa voidaan näyttää sinulle esimerkiksi mainoksia aiheesta, josta olet osoittanut olevasi kiinnostunut selatessasi sivustoamme. Lisäksi nämä evästeet mittaavat käyttäjälle esitettyjen mainosten konversiolukeman.
MUID1 vuosiKolmas osapuoli (Microsoft)Tallentaa ja seuraa vierailuja sivustoilla
_ttp13 kuukauttaKolmas osapuoli (TikTok)Käytetään mittaamaan mainoskampanjoiden suorituskykyä kohdennetussa mainonnassa.
personalization_id2 vuottaKolmas osapuoli (Twitter)Tämän evästeen on asettanut Twitter mittaamaan Twitterin kautta tehtyjen mainoskampanjoiden suorituskykyä verkkovierailijan käyttämissä eri selaimissa ja laitteissa.
muc_ads2 vuottaKolmas osapuoli (Twitter)Tämä on Twitterin asettama eväste. Sitä käytetään mainosten osuvuuden optimointiin keräämällä vierailijan siirtymistietoja.
_pin_unauth365 päivääKolmas osapuoli (Pinterest)Pinterest käyttää tätä evästettä seuraamaan palvelujensa käyttöä.
_pinterest_sess1 vuosiKolmas osapuoli (Pinterest)Pinterest-sisäänkirjautumiseväste
guest_id_marketing2 vuottaKolmas osapuoli (Twitter)Käytetään havaitsemaan, onko käyttäjä kirjautunut sisään Twitteriin.
guest_id2 vuottaKolmas osapuoli (Twitter)Yksilöllinen tunnus, jolla tunnistetaan käyttäjän istunto.
_uetsid1 päiväKolmas osapuoli (Bing)Käytetään tallentamaan ja seuraamaan vierailuja eri sivustoilla
_uetsid_expPysyväKolmas osapuoli (Bing)Sisältää evästeen vanhentumispäivämäärän ja liittyvän nimen.
guest_id_ads2 vuottaKolmas osapuoli (Twitter)Tämä eväste asetetaan Twitterin integraatio- ja jakamisvalmiuksien vuoksi sosiaalista mediaa varten.
eng_mtPysyväKolmas osapuoli (Taboola)Seuraa käyttäjän ja mainospalkkien välistä konversiolukemaa
CJos C = 1 - 60 päivääJos C = 3 - 3 650 päivääKolmas osapuoli (Adform)Tunnistaa, salliiko käyttäjän selain evästeet.1 – Evästeet sallitaan3 – Ei sallita
TPC14 päivääKolmas osapuoli (Adform)Tunnistaa, salliiko käyttäjän selain kolmannen osapuolen evästeet
GCM1 päiväKolmas osapuoli (Adform)Tunnistaa, onko kumppanin evästevastaavuuksien olemassaolo tarkistettava uudelleen
CM1 päiväKolmas osapuoli (Adform)Tunnistaa, onko kumppanin evästevastaavuuksien olemassaolo tarkistettava uudelleen (asettanut AdServing)
CM1414 päivääKolmas osapuoli (Adform)Tunnistaa, onko kumppanin evästevastaavuuksien olemassaolo tarkistettava uudelleen (asettanut Cookie Matching)
tokenIstuntoKolmas osapuoli (Adform)Torjumistoiminnon turva-avain
otsid3 650 päivääKolmas osapuoli (Adform)Mainostajakohtainen torjuminen
uid60 päivääKolmas osapuoli (Adform)Yksilöllinen tunnistin
SR<RotatorID>1 päiväKolmas osapuoli (Adform)Peräkkäisen vaihdon tiedot – sisältää mainosnäytöt yhteensä, päivittäiset mainosnäytöt, napsautukset yhteensä, päivittäiset napsautukset ja viimeisen mainosnäytön päivämäärän
CT<TrackingSetupID>1 tuntiKolmas osapuoli (Adform)Tunnistaa kolmannen osapuolen pikseleiden viimeisen napsautuksen jäsenyyden mainostajan sivuilla
EBFCD<BannerID>7 päivääKolmas osapuoli (Adform)Tunnistaa laajentuvan bannerin päivittäisen tiheyden ylärajan
EBFC<BannerID>7 päivääKolmas osapuoli (Adform)Tunnistaa laajentuvan bannerin kokonaistiheyden ylärajan
CFFC<TagID>7 päivääKolmas osapuoli (Adform)Yhdistelmäbannerin tiheyden yläraja

7. Miten suojaamme tietosi?

Välitämme todella tietoturvastasi ja yksityisyydestäsi, ja teemme paljon sen suojaamiseksi. Muista kuitenkin, että kuka tahansa, joka vakuuttelee, että sataprosenttisesti kaikelta suojaava tietoturva on mahdollista, ei joko tiedä aiheesta paljonkaan tai yrittää johdattaa sinua harhaan.

Olemme ottaneet käyttöön erilaisia tietoturvatoimenpiteitä, kuten SSL/TLS-salauksen tiedonsiirtoja varten, hajautetut salasanat, palomuurit ja säännölliset auditoinnit. Toteutamme kaikkia kohtuullisia toimenpiteitä tietojesi turvallisen käsittelyn takaamiseksi.

Vaikka sovellammekin turvallisuustoimenpiteitä sivustollamme ja kaikissa palveluissamme, sinun on oltava tietoinen siitä, että sataprosenttinen turvallisuus ei ole aina mahdollista. Aina kun annat tietojasi verkossa, on olemassa riski, että kolmas osapuoli saattaa siepata nämä tiedot ja käyttää niitä. Vaikka pyrimmekin suojaamaan tietojasi ja yksityisyyttäsi, emme voi taata verkossa antamiesi tietojen turvallisuutta. Käyttämällä näitä palveluja hyväksyt nimenomaisesti ja suostut siihen, että emme voi taata minkään sellaisten tietojen turvallisuutta, jotka toimitamme tai jotka saamme palvelujen kautta, ja että kaikki yleiset tiedot, muut tiedot tai sivuston tai palvelujemme kautta sinulta saadut tiedot toimitetaan omalla vastuullasi.

8. Vastaako sivustomme älä seuraa -signaaleihin?

Ei nykyisellään. Voit säätää tiettyjä selainasetuksia hyvin samantapaisen tuloksen saamiseksi.

Surfshark ei vielä tunnista automatisoituja selainsignaaleja, jotka koskevat seurantamekanismeja (saattavat sisältää "älä seuraa" -ohjeita). Voit kuitenkin muuttaa evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä koskevia yksityisyysasetuksiasi selaimesi kautta. Voit asettaa selaimesi hyväksymään kaikki evästeet, estämään tietyt evästeet, vaatimaan suostumustasi ennen evästeen lisäämistä selaimeesi tai estämään kaikki evästeet. Huomaa, että kaikkien evästeiden estäminen vaikuttaa verkkokokemukseesi, etkä voi ehkä hyötyä kaikista sivustomme tarjoamista ominaisuuksista.

9. Entä jos käytät sivustoa tai palveluja matkapuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella?

Sama juttu pätee siihen, mitä käsittelimme "Mitä tietoja kerätään ja miksi?" -osiossa tämän tietosuojakäytännön yläosassa. Emme itse asiassa kerää paljonkaan tietoja ja voit kieltää useimpien tietojen keräämisen.

Jos vierailet sivustollamme, mutta et käytä palvelujamme, keräämme ja käytämme sinua koskevia tietoja samalla tavoin ja samoihin tarkoituksiin kuin edellä lausekkeessa 1 on eritelty käyttämästäsi laitteesta tai sovelluksesta riippumatta. Jos käytät palvelujamme ja vierailet sivustollamme käyttämällä yhtä tai useampaa sovellustamme laitteesta, sovelluksesta tai selainlaajennuksista riippumatta, keräämme ja käytämme tietoja samalla tavoin ja samoihin tarkoituksiin kuin edellä lausekkeessa 1 on eritelty.

10. Keneen tulee ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä tai huolia?

Ympärivuorokautinen asiakastukitiimimme auttaa sinua mahdollisimman nopeasti.

Jos sinulla on Surfsharkin palveluihin liittyviä kysymyksiä tai kommentteja, lähetä sähköpostia osoitteeseen support@surfshark.com tai keskustele kanssamme sivustomme kautta.

11. Muut ehdot

Tämän tietosuojakäytännön englanninkielinen versio on ensi sijalla.

Vaikka tämän tietosuojakäytännön käännöksiä voidaan tarjota muilla kielillä, ne eivät ehkä ole täysin ajantasaisia tai kattavia. Näin ollen, mikäli tämän tietosuojakäytännön englanninkielisen version ja käännettyjen versioiden välillä on ristiriita, sovelletaan ensisijaisesti englanninkielistä versiota.

12. Milloin tätä käytäntöä on päivitetty viimeksi?

Muista, että voimme päivittää tätä käytäntöä vastaisuudessa, joten tarkista se säännöllisesti.

17. kesäkuuta 2023.